Miracles Monthly

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

Home

Ontstaan Small Miracles

In de zomer van 2008 kwamen Jurjen en Ruth Knot voor het eerst in aanraking met de Transkarpaten, het Hongaarssprekende gedeelte van Oekraïne. Tijdens een werkvakantie mochten zij ouderen en zieken bemoedigen en helpen met het opknappen van de woningen van deze mensen. Vanaf het eerste moment waren zij geraakt door de armoede en beperkte mogelijkheden die de mensen daar hebben. Vol passie hebben ze een jaar later een jongerenreis georganiseerd die hen in aanraking bracht met zigeunerkinderen. Na een indrukwekkend bezoek aan een aantal zigeunerkampen mochten ze voor een groep zigeunerkinderen een zomerkamp organiseren in Hongarije. Na een emotioneel afscheid bleven deze kinderen in de gedachten van Jurjen en Ruth en daarom werd besloten om in oktober van hetzelfde jaar (2009) de stichting Small Miracles op te richten.  
Wij geloven dat we gezegend door God een zegen mogen zijn voor anderen en dat er hierdoor, in deze tijd, nog (kleine) wonderen mogen gebeuren. Vandaar de naam van onze stichting: ‘Small Miracles’.

Vanaf januari 2010 biedt Small Miracles een onderwijsprogramma aan voor de zigeunerkinderen in het dorpje Szürte. Van juni 2010 tot en met mei 2012 waren Jurjen en Ruth in Oekraïne aanwezig om dit project op te starten en over te dragen aan lokale personen. Vanuit Nederland is dit werk gecontinueerd en is er ook een onderwijsprogramma gestart in Dimicső. Vanaf oktober 2013 heeft Small Miracles ook een project voor kinderen met een beperking in het plaatsje Hegyen.

Sinds juni 2014 zijn Jurjen en Ruth (samen met dochter Rebekka) weer in Oekraïne om bestaande en nieuwe projecten ter plekke te ondersteunen.     

CIMG1361.JPG