Miracles Monthly

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

Home

Educatie

Kinderen die opgroeien op een zigeunerkamp hebben het erg zwaar. De meeste kinderen worden slecht verzorgd. Ze krijgen niet regelmatig (gezond) eten, hebben niet voldoende kleren en worden niet vaak gewassen. Schoolgang wordt nauwelijks gestimuleerd. Door de thuissituatie en de achterstand van deze kinderen moet er op een speciale manier met deze kinderen gewerkt worden. Er is een onderwijsprogramma opgericht om de kinderen een kans te bieden op een betere toekomst.

Peuterspeelzaal

In peuterspeelzalen (meestal op het zigeunerkamp) speciaal voor zigeunerkinderen komen de kinderen in de leeftijd van 3 – 6 jaar samen. De kinderen spelen, zingen, knutselen, luisteren naar een 
(Bijbel)verhaal en doen nog veel meer om zich te ontwikkelen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de hygiëne en krijgen ze te eten en te drinken. De kinderen die het volgende schooljaar naar school gaan, beginnen alvast met het leren schrijven en rekenen.


Schoolgang en huiswerkbegeleiding


Na de peuterspeelzaal (vanaf 6 jaar) moeten de kinderen naar school. Dit is voor zigeuners heel moeilijk omdat ze regelmatig met vooroordelen te maken hebben en omdat ze een behoorlijk achterstand in niveau hebben. Voor veel kinderen helpt Small Miracles hen met het aanschaffen van schoolmaterialen, hulp bij huiswerk in speciale huiswerkklassen voor zigeunerkinderen en proberen we te zorgen voor een warme lunch voor deze kinderen. 
We proberen de kinderen te stimuleren om zo lang mogelijk naar school te gaan.